Golfen en Cultuur in Sri Lanka

Sri Lanka is een land vol cultuur met alle verschillende tempels en paleizen, een land vol natuur met allerlei nationale parken, bergen en rijstvelden, en een land vol ontspanningsmogelijkheden aan de kust of in het binnenland. Sri Lanka biedt dus mogelijkheden voor iedereen, en leent zich uitstekend voor een rondreis of een themareis! Hieronder staat een voorbeeld van een themareis ‘Golfen en Cultuur’, maar je kunt natuurlijk je reis helemaal laten samenstellen zoals jij dat wil!

Ook met je golfclubs verschillende banen ontdekken en tussendoor van de cultuur van Sri Lanka genieten? Of ga je liever met een ander doel dit prachtige land verkennen? Je kunt zelf je eigen themareis laten samenstellen door Asiaroundtrips.com. Wij helpen je om er een reis van te maken die je nooit meer zult vergeten!

dag 1 - aankomst, Kandalama en Dambulla

Na de aankomst op het vliegveld word je naar het hotel in Kandalama gebracht. In de avond is er een uitstapje naar Dambulla, voor een bezoek aan de indrukwekkende Gouden Rotstempel.

dag 2 - naar Kandy

Onderweg naar Kandy maak je een stop in Sigiriya, waar je de opmerkelijke “Leeuwenrots” kunt beklimmen. Bovenop zie je restanten van het paleis, terwijl je van het fantastische uitzicht geniet. Dan gaat de reis verder richting Matale, waar je een specerijentuin bezoekt, voordat je aankomt in Kandy en je terug kan trekken in het hotel vlakbij de golfbaan.

dag 3 - golfen in Kandy

Vandaag ga je golfen in de panoramische Victoria Golf Club. Uitdagend aan deze baan zijn de smalle fairways en de talrijke rotsen op het parcours. Maar je krijgt wel prachtige vergezichten als beloning!

’s Avonds bezoek je de ‘Tempel van de Tand’ in Kandy.

dag 4 - golfen en Pinnawala

Ook vandaag ga je een rondje lopen op het parcours van de Victoria Golf Club, en nadien breng je een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawala. Bijzonder om te zien hoe de kleintjes worden gevoed, en hoe de olifanten verfrissing zoeken in de rivier.

dag 5 - naar Kandapola

Na het ontbijt vertrek je eerst naar Peradeniya, een prachtige botanische tuin niet ver van Kandy. Na een mooie wandeling gaat de reis verder naar Nuwara Eliya, waar de beste thee van Sri Lanka wordt verbouwd. Hier is ook een mooie golfbaan te vinden. Je gaat verder naar een nabijgelegen plaats Kandapola, om daar de nacht door te brengen.

dag 6 & 7 - golfen in Nuwara Eliya

Twee dagen naar Nuwara Eliya, deze keer niet voor de thee maar voor de golfbaan. De smalle baan zorgt ervoor dat je nauwkeurig moet spelen, en ook de heuvels vormen een uitdaging. 

dag 8 - naar colombo

Vandaag rij je rechtstreeks naar de hoofdstad Colombo, waarna je lekker op eigen houtje de stad mag gaan verkennen. 

dag 9 - golfen in Colombo

De golfbaan in Colombo is vlak en ziet er simpel uit, maar door het water en de bunkers is het golfen hier toch nog niet zo eenvoudig.

dag 10 - colombo

Overdag ga je weer golfen op de Royal Colombo Golf Club. ’s Avonds staat er een tour door de stad op het programma, waarbij je de rijke cultuur ontdekt. 

dag 11 - vertrek

Nog een ochtend rondlopen en ontspannen in Colombo, en dan zit de reis er weer op. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar huis.