Voorbeeld rondreis Java

Tempels en paleizen, machtige vulkanen, weelderige plantages en rijstvelden.  En verspreid over het eiland Java zijn er verschillende steden die een bezoekje waard zijn. Niet enkel voor de hedendaagse Indonesische cultuur, maar ook voor de koloniale overblijfselen van dit dichtbevolkte eiland. Ervaar het zelf, en laat ons je rondreis samenstellen!
 

Het programma hieronder is slechts een voorbeeld: jij kunt je rondreis door Java zo indelen als je zelf wilt! Bij Asiaroundtrips.com luisteren we naar jouw wensen, en we stellen jouw eigen reis op maat samen. Volledig gepersonaliseerd en zonder zorgen, een reis om nooit meer te vergeten!

Dag 1 - aankomst in Jakarta

Na een lange vlucht komt je aan in de internationale luchthaven van Jakarta. In de aankomsthal wordt je opgewacht door de plaatselijke gids en volgt de transfer naar het hotel. Tijd om lekker uit te rusten ...

Dag 2 - Jakarta via Bogor naar Bandung

Na het ontbijt word je naar Old Batavia gebracht voor een korte stadswandeling. Old Batavia is de oudste wijk van Jakarta, opgezet door de Nederlanders tijdens de kolonisatie. Daarna bezoek je Sunda Kelapa - de oudste haven van Indonesië - om er de befaamde Pinisi boten te bekijken.

Nadien rij je naar Bogor waar je een wandeling maakt door de schitterende botanische tuinen, gelegen rond het Presidentiële Paleis Buitenzorg.

En tenslotte gaat het verder naar Bandung, ook wel het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd, via de uitgestrekte theeplantages van de beroemde Puncak Pas. De rest van de dag is vrij.

Dag 3 - Bandung en omgeving

Vandaag op het programma: een bezoekje aan de fruitmarkt van Lembang, een excursie naar de actieve Tangkuban Perahu vulkaan, baden in de zwavelrijke Ciater warmwaterbronnen, en tenslotte een bezoek aan de Angklung muziekschool Pak Udjo. Daarna keer je terug naar Bandung.

Dag 4 - Bandung naar Jogjakarta per trein

Vandaag vroeg uit de veren om de trein te halen naar Jogjakarta. Je reist langs vele rijstterrassen en kleine dorpjes naar de culturele hoofdstad van Java, Jogjakarta. De treinrit duurt ongeveer zeven uur, maar de stoelen zijn comfortabel en voor een lunch box werd gezorgd. Na aankomst in Jogjakarta word je naar je hotel gebracht, waarna de rest van de dag vrij is.

dag 5 - Jogjakarta city tour

Na het ontbijt rij je per ‘becak’ (fietstaxi) naar één van de hoogtepunten in deze levendige studentenstad, het Keraton (Paleis van de Sultan).

Verder ontdek je onder begeleiding van je gids Kota Gede, wijk van de handwerklieden, met o.m. batikfabriekjes en zilversmederijen. De namiddag is vrij.

’s Avonds woon je een indrukwekkende Ramayana dansshow bij, inclusief diner.

dag 6 - bezoek aan de Prambanan tempels

Na een rustig ontbijt bezoek je de indrukwekkende Prambanan tempels, het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië. Onder begeleiding van een lokale gids heb je ruim de tijd om te genieten van deze impressionante bouwwerken.

Nadien keer je terug naar Jogjakarta om er een kijkje te nemen op de lokale vogel- en dierenmarkt, waar je talloze exotische vogels, slangen, en andere dieren van dichtbij kan zien.

De rest van de dag is vrij, maar misschien kun je in de vooravond wat gaan rondslenteren in de bekende en levendige ‘Malioboro Street’. Altijd leuk!

dag 7 - bezoek van de Borobudur

Hoogtepunt van deze dag is ongetwijfeld het bezoek aan de wereldberoemde Borobudur, een van de meest indrukwekkende Boeddhistische tempels in de wereld.  Er is voldoende tijd voorzien om dit culturele wereldwonder te ontdekken onder begeleiding van een lokale gids.

In de namiddag maak je een rustige mountain bike tocht in de buurt van dit machtige complex. Geniet van de prachtige omgeving, de groene rijstvelden, de traditionele dorpjes en natuurlijk het dagelijkse leven van deze dorpsbewoners. 

dag 8 - van Jogjakarta naar Jombang per trein en dan verder naar Bromo

Vandaag weer vroeg opstaan want je reist per trein naar Jombang in Oost-Java. Wederom een mooie treinreis dwars door het groene landschap van het eiland. De treinrit duurt ongeveer vijf uur en een lunch box wordt voorzien op de trein. Vervolgens rij je verder naar het hotel in Bromo. Rest van de dag is vrij om je voor te bereiden op de fantastische dag van morgen.

dag 9 - zonsopgang aan de Bromo en dan verder naar Surabaya

Omstreeks 03u00 ‘s morgens word je gewekt om één van de meest indrukwekkende landschappen van Indonesië te bezichtigen en wat wellicht één van de hoogtepunten van deze fantastische rondreis wordt. Met jeeps of minibusjes rij je eerst naar de top van de Penenjakan Berg (2770 m) om daar de spectaculaire zonsopgang te zien. Vervolgens gaat de tocht verder naar de Bromo Vulkaan, waar je te paard verder trekt naar de kraterrand. Neem zeker warme kledij mee, want het kan hier zeer koud zijn!

Vervolgens rij je met de auto naar de internationale luchthaven van Surabaya voor je vertrek.