rondreis Vietnam-Cambodja

Volop cultuur en adembenemende landschappen, het is allemaal te bekijken in het prachtige Zuidoost-Azië. Zo ook in dit voorbeeld van een rondreis door Vietnam en Cambodja. Maak samen met ons je eigen droom-rondreis, en ervaar het zelf!

Het programma hieronder is slechts een voorbeeld. Bij Asiaroundtrips.com is het mogelijk om je eigen rondreis door Vietnam samen te stellen. Reis rond door één land, of combineer meerdere landen zoals hier. Het is helemaal aan jou! Vertel ons je wensen, en wij maken voor jou de perfecte rondreis op maat. 

dag 1 - aankomst Hanoi

Je komt aan op het vliegveld in Hanoi en wordt naar je hotel gebracht.

dag 2 - Hanoi

Vandaag ontdek je de hoofdstad van Vietnam, door onder andere een bezoek te brengen aan het Ho Chi Minh Mausoleum. Vervolgens ga je per cyclo verder naar het oude gedeelte van Hanoi, waar je een prachtig meer kan zien, inclusief een waterpoppenshow.

dag 3 - naar Ninh Binh

’s Ochtends reis je naar het zuiden, naar de plaats Ninh Binh. Eenmaal aangekomen maak je een uitstapje naar de historische plaatsen Hoa Lu en Trang An. Bij Trang An vaar je met een roeiboot door een prachtige omgeving, langs bergen, oude tempels en indrukwekkende grotten.

dag 4 & 5 - Ha Long Bay

's Morgens transfer van Ninh Bing naar Ha Long Bay, Vietnams grootste natuurwonder. Aan boord van een jonk begin je aan de tweedaagse cruise doorheen deze adembenemende baai, genietend van alle bijzondere eilandjes en het waterleven rond de baai. Na de cruise ga je terug naar Hanoi, waarna je ’s avonds de nachttrein neemt richting Hué.

dag 6 - Hue

Na aankomst in het station van Hué word je meegenomen voor een ontbijt in het hotel, waarna je naar de Perfume River wordt gereden. Hier krijg je per boot een tour langs de Thien Mu Pagoda en de machtige tombe van Koning Ming Mang.

dag 7 - van Hue naar Hoi An

’s Ochtends breng je een bezoek aan de Verboden Stad van Hué, een indrukwekkende citadel. Dan gaat de reis verder richting Hoi An, met tussendoor een stop bij Da Nang om het Cham Museum en de Marble Mountain te bezoeken.

dag 8 - Hoi An

Vandaag meng je je tussen de locals op de markt en leer je hoe je een aantal lekkere Vietnamese gerechten klaarmaakt tijdens de kookklas in Hoi An. En hierna eet je natuurlijk alles zelf op!

dag 9 - dag-trein naar Nha Trang

Overdag neem je vanaf Da Nang de trein richting Nha Trang, door een prachtig en afwisselend landschap.

dag 10 & 11 - Nha Trang

Verken tijdens deze twee dagen op je eigen houtje Nha Trang en omgeving of blijf gewoon luieren aan een van de mooie stranden.

dag 12 - naar Da Lat

Vandaag word je van Nha Trang aan de kust naar het in de bergen gelegen Da Lat gereden. Het uitzicht is prachtig, kijk vooral ook regelmatig terug naar de kust! Da Lat was populair bij de Franse kolonialen om het hoger ligt, en het dus merkelijk frisser is dan in lager gelegen delen van Vietnam.

dag 13 - Da Lat

Een trip naar Elephant Falls staat op het programma. Dit is een van de mooiste watervallen in het Centrale Hoogland. Onderweg maak je kennis met het leven van de lokale bevolking, en maak je stops bij onder andere koffieplantages, krekelboerderijen en een verwerker van rijstwijn.

dag 14 - naar Ho Chi Minh City

’s Ochtends heb je vrije tijd in Da Lat, voordat je naar Ho Chi Minh City (Saigon) wordt gebracht.

dag 15 - Ho Chi Ming City

Na het ontbijt maak je een tour naar de Cu Chi tunnels, een interessant stuk geschiedenis. ’s Middags vindt een tour door Ho Chi Minh City plaats, waarbij je alle bezienswaardigheden van de stad bekijkt.

dag 16 - Vinh Long en Can Tho

Eerst maak je een wandeling door de prachtige Mekong Delta, het meest vruchtbare gebied van Vietnam. Na een boottocht over de Mekong zelf, rij je verder naar Can Tho.

dag 17 - can tho en chau doc

Per boot ga je weer over de Mekong rivier, naar de drijvende markt van Cai Rang. ’s Middags ga je naar fruitgaarden en wordt je warm ontvangen door de lokale bevolking. Na een kop thee of rijstwijn en nog een tocht over het water, rij je verder naar Chau Doc.

dag 18 - Phnom Penh

Met de boot naar Phnom Penh om de prachtige delta en de authentieke dorpjes te bekijken. Een bezoek aan het Paleis, een Boeddha tempel, het Nationale Museum en het Onafhankelijkheidsmonument kunnen niet ontbreken.

dag 19 - Phnom Penh

Een dag waarop je leert over de duistere zijde van Cambodja, met een bezoek aan het Genocidemuseum en de Killing Fields. ’s Avonds maak je een adembenemende avondwandeling langs de machtige Mekong rivier.

dag 20 - naar Siem Reap

Vandaag ga je per auto verder naar Siem Reap. In Kompong Phluk bezoek je de drijvende bevolking, bijzonder om te zien!

dag 21 - Siem Reap

Vandaag staan verschillende tombes en tempels op het programma, waaronder Angkor Wat, het grootste religieuze gebouw van de wereld.

dag 22 - Siem Reap en vertrek

’s Ochtends en ’s middags is er nog ruimte voor wandelingen en tempelbezoeken, voordat je ’s avonds terugkeert naar het vliegveld om te vertrekken.