rondreis Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtig land, omdat je binnen een klein oppervlak een enorme diversiteit aan landschappen en culturele plaatsen vindt. Zo kun je ontspannen aan de gouden stranden, van het uitzicht genieten van de bergen, bezoeken brengen aan tempels en archeologische juweeltjes en adembenemende wandelingen maken door de natuur. 

Onderstaand programma kan je inspiratie geven voor jouw eigen rondreis door Sri Lanka, maar het is natuurlijk het leukst om een rondreis samen te stellen die 100% bij jou past! Meer safari, meer cultuur of meer ontspanning? Contacteer Asiaroundtrips.com en wij regelen een rondreis die perfect aan jouw wensen voldoet.

dag 1 - aankomst Colombo

Je komt 's morgens aan op de luchthaven van Colombo, waarna je direct naar je hotel gebracht wordt om even bij te komen van de lange vlucht. In de namiddag, na een lekkere lunch, ga je met de gids een kijkje nemen in deze authentieke hoofdstad.

dag 2 - van Colombo naar Galle

Na het ontbijt reis je naar het zuiden, naar het plaatsje Galle. Onderweg maak je nog een boottochtje op de rivier Bentota. In Galle bezoek je de indrukwekkende ommuurde stad, een oud Nederlands koloniaal fort, voordat je je hotel opzoekt.

dag 3 - naar Yala

Vandaag een rit naar het zuiden: naar Yala. Onderweg maak je een stop in Weligama, om te kijken naar de traditionele paalvissers.

dag 4 - safari en dan naar Ella

Je vertrekt al vroeg voor een prachtige safari in het National Park in Yala. Hier zie je allerlei diersoorten in het wild, waaronder wilde olifanten, luipaarden en krokodillen, heel bijzonder. Vervolgens zet de reis zich voort richting de bergen in het binnenland. Onderweg maak je een stop in Kataragama voor een bezoek aan de heilige hindoetempel en Buduruwagala. Aangekomen in Ella is het tijd voor het diner, om je vervolgens terug te trekken in het hotel.

dag 5 - van Ella naar Nuwara Eliya

Je maakt een treinreis langs een prachtig heuvellandschap, dwars doorheen de theeplantages, naar het hooggelegen stadje Nuwara Eliya. Hier vind je veel koloniale Engelse gebouwen, mooi om te zien! Het klimaat is hier veel frisser, en daarom was dit plaatsje heel populair bij de Engelse kolonialen.

dag 6 - naar Kandy

De reis gaat verder naar Kandy, de oude hoofdstad midden in de bergen. De stad ligt in een groene vallei, omgeven door rijstvelden. Onderweg naar Kandy maak je een stop om een kijkje te nemen bij prachtige watervallen. In de vooravond maken we een wandeling rondom het meer, op tijd om terug te zijn voor de dagelijkse ceremonie in de 'Tempel van de Tand' en een voorstelling van de 'Kandy Dancers'.

dag 7 - bezoek aan Pinnawala en Peradeniya

In het nabij gelegen plaatsje Pinnawala breng je een bezoek aan het olifantenweeshuis. Daarna keer je terug richting Kandy voor een wandeling in de mooie botanische tuinen van Peradeniya. Hier vind je onder andere nog een boom die geplant werd door de Belgische Koning Albert I tijdens een bezoek in 1925!

dag 8 - richting Dambulla

Deze dag staat in het teken van historische cultuur. Onderweg naar Dambulla stop je in Matale voor een bezoek aan een ‘spice garden’, voordat je verder gaat naar Nalanda Gedige om hier de Hindoe-tempel te bewonderen. Eenmaal in Dambulla staat er nog een bijzonder bezoek op het programma: de Gouden Tempel.

dag 9 - Avukana, Anuradhapura en Hiriwaduna

Ook vandaag weer volop cultuur, we bevinden ons immers midden in de ‘Culturele Driehoek’ van het land. Bezoek de Aukana tempel met een 12m hoge Boeddha, voordat je verder gaat naar de oude hoofdstad Anuradhapura om uitgebreid rond te kijken. Proef vervolgens de rurale landelijke sfeer in het traditionele dorp in Hiriwaduna, voordat je terugkeert naar het hotel.

dag 10 - Sigiriya en Pollonaruwa

De dag begint al vroeg met een beklimming van de Rots van Sigiriya, ofwel de Leeuwenrots. Bovenop geniet je van een 360° rondzicht op het vlakke plateau beneden. Nadat je bent bijgekomen van de klim, ga je verder naar Polonnaruwa om de archeologische site te bekijken. Dat is bijzonder leuk per fiets!

dag 11 - naar Negombo

Je gaat weer terug richting de kust, naar het vissersdorp Negombo. Na een lekkere lunch krijg je een rondleiding door dit dorp en bezoek je een vismarkt. Vervolgens is er ruimte om vrij rond te lopen en nog wat te winkelen.

dag 12 - vertrek

En de reis zit er alweer op. Na het ontbijt wordt je weer naar de luchthaven van Colombo gebracht.