Vietnam

Vietnam is het land waar je prachtig kunt wandelen in de bergen, waar je vervolgens kunt uitrusten aan de kust op één van de prachtige stranden, en waar je kunt genieten van de sfeer in de culturele binnensteden. Neem contact op met Asiaroundtrips.com voor jouw reis naar Vietnam op maat!

Reizen doorheen Vietnam

Vietnam is verdeeld in drie gebieden: Noord-, Centraal- en Zuid-Vietnam. In elk van deze gebieden is veel te doen en te zien. Zo kun je in Noord-Vietnam naar de baai van Ha Long, een uitgestrekte baai met uit de zee vele hoog oprijzende eilandjes en rotsen, waarvan sommige zelfs hol zijn. In Sapa, ook in het Noorden van het land, kun je prachtig trekken tussen de hoogste toppen van Vietnam. Uiteraard is ook de hoofdstad Hanoi een uitgebreid bezoek waard. In Centraal-Vietnam ligt Hoi An: een sfeervol, toeristisch plaatsje waar geen auto’s mogen komen. Hier kun je ook een oude Japanse brug bekijken. En in het Zuiden vind je Ho Chi Minh Stad (Saigon) en de zeer vruchtbare en pittoreske delta van de Mekong.

De top tien hoogtepunten in Vietnam:

 1. Ha Long Bay
 2. Sapa
 3. Hoi An
 4. Hanoi
 5. Tam Coc
 6. Phu Quoc
 7. Mekong Delta
 8. Ho Chi Minh Stad
 9. Hué
 10. Nha Trang

 

Facts & Figures

Vietnam is een land in Zuidoost Azië, grenzend aan China, Laos en Cambodja. Hier een aantal feiten over het land:

 • Vietnam grenst in het Noorden en Westen aan andere landen; het ganse Oosten en Zuiden is een kustlijn.
 • Vietnam telt circa 95 miljoen inwoners
 • Het land is op te delen in Noord-, Centraal- en Zuid-Vietnam.
 • Het zuiden van Vietnam kent een tropisch klimaat, in het noorden is het subtropisch.

Wanneer kun je het beste reizen?

Het regenseizoen van Vietnam is in het noorden van oktober tot april, en in het zuiden van mei tot november. Het regent dan nooit een ganse dag, maar er is wel sprake van korte, hevige plensbuien. Hierdoor is de natuur wel op zijn mooist: aan het einde van een droog seizoen is alles dor en kaal. Je kunt dus het beste tussen december en mei naar Vietnam reizen.

Good to know before you leave

Voordat je vertrekt naar Vietnam, is het handig om te denken aan een aantal documenten en inentingen:

 • Een paspoort met een geldigheid van nog minimaal 6 maanden na retour
 • Een geldig visum, te verkrijgen via de Ambassade van Brussel, op uitnodiging van de lokale agent met een visa-on-arrival, of via een gespecialiseerd visumkantoor. Voor meer informatie, kijk op http://www.vietnameseembassy.org/belgium+brussels.html.
 • Aanbevolen inentingen zijn voor tetanus, hepatitis A en buiktyfus. In sommige delen van Vietnam komt Malaria voor. Voor een advies op maat, neem contact op met je huisarts of met het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (www.itg.be).