Sri Lanka

Sri Lanka, het land waar Boeddha heilig is, het land met prachtige oude en recentere tempels en paleizen, het land met de prachtige fauna en flora, het land met stralend witte stranden. Lijkt het jou wat om door Sri Lanka te reizen? Neem snel een kijkje bij de plaatsen die je hierbij niet kunt missen!

Reizen doorheen Sri Lanka

In Sri Lanka zijn zes deelgebieden te onderscheiden, die allemaal de moeite waard zijn om eens te bezoeken. In de culturele driehoek bijvoorbeeld, vind je naast de oude hoofdsteden met zijn vele tempels en paleizen, ook Sigiriya, ook wel bekend als de Leeuwenrots. Tijdens de beklimming van de 200 meter hoge rots, kom je de restanten van gigantische leeuwenklauwen tegen, die de poort vormen naar de top van de rots.
In de Culturele Driehoek kun je ook de Tempel van de Tand bezichtigen in Kandy. Hier wordt de linker hoektand van Boeddha als relikwie bewaard, en vroeger geloofde men dat degene die deze relikwie in bezit had, het goddelijk recht had om over het land te regeren. Een derde punt die je kunt toevoegen aan je reis is de bodhiboom in Anuradhapura. Dit is een stekje van de heilige boom waaronder Boeddha zijn 'verlichting' bereikte.

Er is natuurlijk nog veel meer te zien in Sri Lanka. Hier de top 10 hoogtepunten:

 1. Rots van Sigiriya
 2. Tempel van de Tand in Kandy
 3. Anuradhapura
 4. Polonnaruwa
 5. Nuwara Eliya
 6. Galle
 7. Trincomalee
 8. Yala national park
 9. Rotstempel Dambulla
 10. Adam's Peak

 

Facts & Figures

Sri Lanka is een eiland ten zuidoosten van Indië, te herkennen aan de druppelvorm. Het land wordt hierom ook wel ‘De Traan van Indië’ genoemd. Hier een aantal feitjes over het land:

 • Sri Lanka telt zo’n 22 miljoen inwoners.
 • Boeddhisme is de meest voorkomende religie in Sri Lanka, daarnaast zijn er ook veel aanhangers van het Hindoeïsme, de islam en het christendom.
 • Sri Lanka kent een tropisch klimaat, en op hoger gelegen gebieden een subtropisch klimaat.

Wanneer kun je het beste reizen?

Sri Lanka kent twee moessonperiodes: in het zuidwesten regent het veel van mei tot september, en in het noordoosten regent het veel van oktober tot april. Afhankelijk van waar je naartoe wilt reizen, kun je het beste vlak na de regenperiodes gaan reizen. De natuur is dan op zijn mooist.

Good to know before you leave

Voordat je vertrekt naar Sri Lanka, heb je een aantal dingen nodig. Deze zijn als volgt:

 • Een paspoort, dat nog minimaal 6 maanden na je vertrekdatum geldig is
 • Een online visum, aan te vragen via www.eta.gov.lk
 • Het is geadviseerd om je te laten inenten voor de volgende ziekten: DTP, Hepatitis A en B, eventueel buiktyfus.

Malariapillen zijn niet nodig, maar wees je wel bewust van de aanwezigheid van muggen en smeer je in met DEET.