Indonesië

Doordat Indonesië bestaat uit duizenden eilanden, kun je hier met talloze culturen kennis maken. En ook de natuur is er adembenemend. Bezoek bijvoorbeeld de nationale parken op Sumatra of Borneo en ga de oerang oetans zien! Of reis naar het toeristische Bali of Java, of ontvlucht juist toeristen door doorheen het minder bezochte Papoea te trekken, of de Molukken. Waar je ook naartoe gaat, je reis naar Indonesië is sowieso de moeite waard! Contacteer ons om jouw droomreis naar Indonesië samen te stellen.

Reizen doorheen Indonesië

Indonesië is verdeeld in vele eilanden, die je nooit in één keer allemaal kunt bezoeken. Het is zeker de moeite waard om naar Java te gaan, bijvoorbeeld om Yogyakarta te bezoeken. Hier kun je een kijkje nemen bij het indrukwekkende Keraton paleis, de tempels van Prambanan en Borobudur, en de gezellige straat Jalan Malioboro. Daarnaast is ook op Bali enorm veel te zien. Exploreer de vele tempels en paleizen, of ontvlucht de toeristische plaatsen door een bezoek te brengen aan Ubud, een levendig stadje temidden van de rijstvelden.

Maar er is nog veel meer te zien in Indonesië. Dit zijn de top 10 hoogtepunten:

 1. Yogyakarta met Prambanan en Borobudur (Java)
 2. tempels en paleizen (Bali)
 3. Ubud en omgeving (Bali)
 4. Bromo en Tengger Semeru National Park (Java)
 5. Stranden van Bali
 6. Gunung Leuser National Park (Sumatra)
 7. Tanjung Puting National Park (Borneo)
 8. Komodo varaan
 9. Kratermeren van Kelimutu (Flores)
 10. Toraja-land (Sulawesi)

 

Facts & Figures

Indonesië is een archipel van meer dan 17.000 eilanden, gelegen in Zuidoost Azië. Hier enkele weetjes over dit bijzondere land:

 • De ongeveer 250 miljoen inwoners zijn verdeeld over de verschillende eilanden
 • De 8 voornaamste eilanden en eilandengroepen zijn Java, Bali, Sumatra, Kalimantan (Borneo) en Sulawesi, Nusa Tenggara (met o.a. Lombok en Flores), Papoea en de Molukken.
 • De verdeling in eilanden zorgt voor allerlei verschillende culturen en religies, zoals de islam, het hindoeïsme en het christendom.
 • Indonesië kent een tropisch klimaat met tropische temperaturen. In hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen iets lager.

Wanneer kun je het beste reizen?

Indonesië kent twee seizoenen: het regenseizoen van november tot maart en het droge seizoen van april tot oktober. Tijdens het regenseizoen regent het niet de ganse dag, maar zijn er af en toe korte, hevige plensbuien. Dit zorgt ervoor dat de natuur op zijn mooist is. Na het droge seizoen is de natuur dor en kaal. Voor de mooiste natuur kun je dus het best reizen tussen december en april.

Good to know before you leave

Voordat je vertrekt naar Indonesië, is het goed om te denken aan een aantal documenten en inentingen:

 • Een internationale reispas met een geldigheid van nog minimaal 6 maanden na retour.
 • Voor reizigers uit Nederland en België is een visa-on-arrival tegenwoordig niet meer verplicht bij een verblijf van maximaal 30 dagen. Bij enkele luchthavens is dit nog wel verplicht, de lijst is hier te zien: http://www.topbali.com/indonesia-visa/. Heb je een andere nationaliteit, let er dan op of jij ook bent vrijgesteld van een visum.
 • Inentingen zijn afhankelijk van waar in Indonesië je gaat reizen. Aanbevolen zijn inentingen voor hepatitis A, tetanus en buiktyfus. In sommige delen van Indonesië komt Malaria voor. Neem voor vertrek contact op met je huisarts of met het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (www.itg.be) voor meer advies.