Vietnam - Trekking in Sapa Valley

Mooie berglandschappen, interessante rijstterrassen en enorm veel variatie in cultuur. Dit is allemaal te vinden rond Sapa Valley, een bergdorp in Noordwest Vietnam, vlak aan de grens met China. Het dorp is gelegen op maar liefst 1500 meter hoogte, en leent zich daarom perfect voor een trekking door de verschillende bergdorpen. Ontdek de mogelijkheden!

Voorbeeld van een trekking doorheen Sapa Valley

Met de nachttrein vanuit Hanoi kom je terecht in Lao Cai. Vanaf daar ga je, onder begeleiding van een gids, verder over de bochtige weg richting Sapa. De gids neemt je mee op een tweedaagse trektocht: bergopwaarts, naar beneden door de vallei, het uitzicht is werkelijk fantastisch. Terwijl je geniet van de omgeving, leer je wat bij over de geschiedenis en de geografie van het gebied. Ontsnap het toerisme langs rivieren, watervallen en rijstvelden, en maak kennis met de lokale bevolking in de dorpjes. ’s Nachts slaap je in een klein hotel, een guesthouse of bij mensen thuis. De volgende dag gaat de wandeling verder, alvorens je weer terugkeert naar je accommodatie.

Facts & Weetjes

  • Het weer is zeer wispelturig: het motto is “Four seasons in one day”. Trek dus meerdere laagjes aan, die je kan uittreken als het te warm wordt.
  • Door de regen kunnen de paden in de bergen glibberig zijn. Zorg dus voor goede, hoge trekkingsschoenen.
  • Tijdens de trekking zal je bedelende kinderen tegenkomen. Geef deze geen snoep, maar bijvoorbeeld tandenborstels, schriften of pennen.
  • Je zult veel interessante mensen tegenkomen. Wil je foto’s maken van personen, vraag dan altijd eerst toestemming.
  • Leuk om te zien: in Sapa komen de acht etnische minoriteiten in de dorpjes rondom Sapa samen om hun oogsten en waren te verkopen op een grote markt.

Boek je eigen trekking

Door de combinatie van prachtige uitzichten en het kennismaken met de lokale bevolking, wordt deze trekking door veel mensen als een ‘life-changing experience’ ervaren. Wil jij dit ook meemaken? Asiaroundtrips.com kan voor jou een rondreis door Azië op maat samenstellen, en deze trip daarin integreren.