Vietnam - Phong Nha-Kẻ Bàng National Park

Een UNESCO werelderfgoed, dat de lokale overheid tot een van de belangrijkste toeristische attracties van Vietnam wil maken. Dit is al reden genoeg om met eigen ogen te bekijken wat er zo bijzonder is aan Phong Nha-Kẻ Bàng National Park, gelegen in Centraal Vietnam.

Een trip door het National Park

Je bepaalt zelf op welke manier je het Phong Nha-Kẻ Bàng park wilt verkennen: op de fiets, te voet of met de boot. Onder begeleiding van een gids, die je veel informatie kan geven over de achtergronden en geschiedenis van dit park, bewonder je het enorme kalksteenlandschap, een van de grootste ter wereld. Aanschouw het prachtige junglelandschap met bomen van meer dan 600 jaar oud, en neem een duik in de helderblauwe rivieren. Niet alleen bovengronds, maar ook ondergronds is veel te zien. Neem ook eens een kijkje in een van de honderden holen en grotten, met de ondergrondse rivieren en vele stalagmieten en stalactieten.

Facts & Weetjes

  • De oppervlakte van Phong Nha-Kẻ Bàng National Park is enorm: zo’n 344 km2.
  • De totale lengte van alle ondergrondse holen en grotten bedraagt zo’n 70 km. Amper 20 km werd reeds onderzocht.
  • In 2005 is in dit park een nieuw soort gekko ontdekt.

Maak zelf een tour door Phong Nha-Kẻ Bàng National Park

Contacteer Asiaroundtrips.com voor meer informatie over dit park, en voor je tour zoals jij deze graag zou willen. Wij maken het tripje door dit park onderdeel van jouw eigen samengestelde rondreis door Vietnam!