Vietnam - Fietsen door de delta van de Mekong

Wanneer je de wegen in Vietnam ziet, kun je je door de drukte haast niet voorstellen dat je ergens een ontspannen fietstocht zou kunnen maken. Gelukkig is er ook nog het platteland, waar je met de fiets lekker rustig het land in je op kunt nemen. De Mekong delta is een enorm groot watergebied in het zuiden van Vietnam. Er wordt vooral veel rijst gekweekt, maar op de bredere dijken is ruimte voor een relaxte fietstocht.

Fietsen doorheen de delta

Je stapt ’s ochtends op de fiets, om te beginnen aan de tocht langs de Mekong, een van de belangrijkste rivieren van de wereld. Van veerpont naar veerpont, waarmee je de bredere zijarmen van de rivier kunt oversteken, trap je rustig tussen de rijstvelden. Hier zie je de Vietnamezen druk aan het werk in de velden, varend over de rivier, of op de fiets, net als jij. Iedereen neemt wel even de tijd om naar je te zwaaien. Onderweg passeer je verschillende dorpjes en tempels, en in de grotere steden is zelfs een drijvende markt te vinden.

Facts & Weetjes

  • Wat deze tocht lekker ontspannen maakt, is dat je onderweg geen auto’s of vrachtwagens tegen zult komen. Het enige verkeer gaat per fiets, kleinere tractors of zeer zelden een ossenspan.
  • Onderweg kom je regelmatig schoolkinderen tegen. Geef deze vooral een high-five, dat vinden ze erg leuk!

Maak zelf een ontspannen fietstocht doorheen de Mekong delta

Wil je ook even ontsnappen aan de drukte van de Vietnamese steden, en kennismaken met de locals? Vraag bij Asiaroundtrips.com naar de mogelijkheden. Wij kunnen deze ontspannen dag voor je inplannen bij je rondreis door Azië!