Vietnam - De Verboden Stad van Hue

Hue, vroeger de hoofdstad van Vietnam, maar verwoest in de Vietnamoorlogen. De oude keizerlijke stad heeft enorm veel paleizen, tombes, paviljoens et cetera, waarvan het meeste beschadigd is geraakt. In de laatste jaren is er echter veel opgeknapt, waardoor deze stad de moeite waard is om te bekijken. De grootste trekpleister van Hue is Tu Cam Thanh: de Verboden Purperen Stad. Neem hier ook eens een kijkje en leer meer over de geschiedenis van deze bijzondere stad!

De Verboden Purperen Stad

Voorbij de imposante toegangspoort van het ommuurde terrein, vind je al direct veel gebouwen die een lust voor het oog zijn. Het theater, de draken van Hue, de gedetailleerde gebouwen, neem dit allemaal in je op terwijl je door dit stuk geschiedenis wandelt. Langs de gebouwen loopt een prachtige gracht. Je kunt je wel voorstellen dat dit wonderlijke gebied vroeger het keizerlijk privéterrein was. In Hue is veel te zien, en door het opkomende toerisme is het aantal restaurants in de laatste jaren ook toegenomen. Trek daarom dus minstens 2 uur uit voor dit tripje, en geniet achteraf van een lekker hapje eten.

Facts & Weetjes

  • Elke twee jaar vindt het Hue festival plaats, een ode aan het culturele erfgoed van Vietnam. Je kunt hier optredens bijwonen binnen de muren, maar ook gewoon op straat.
  • Hue wordt in tweeën gespleten door de rivier Huong Giang: boven de rivier ligt het oude keizerlijke gebied, eronder ligt de nieuwe stad.

Zelf naar Hue?

Combineer een uitstapje naar Hue met jouw eigen rondreis door Azië. Jij bepaalt hoe je reis eruitziet, en Asiaroundtrips.com plant dit voor jou!