Vietnam - Cruisen doorheen Ha Long Bay

Een reis naar Vietnam? Dan kan een cruise doorheen Ha Long Bay niet in het programma ontbreken. Deze baai loopt langs meer dan 2000 eilanden, een soort rotsen die oprijzen uit de zee en hiermee een prachtige omgeving creëren. Ha Long Bay staat dan ook niet onterecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een tweedaagse tour doorheen dit prachtige Ha Long Bay, inclusief overnachting aan de jonk, is een geweldige ervaring die je tijdens je trip naar Vietnam niet kan missen.

Voorbeeld van een tour door Ha Long Bay

Na een lekker ontbijt in het hotel, word je in de lobby opgewacht door de gids. Deze rijdt je naar Ha Long Bay, waar je de duizenden rotsen met eigen ogen kunt bewonderen. Aan boord van de jonk wordt je voorzien van een welkomstdrankje en een lekkere lunch met zeevruchten. Nu kan de cruise beginnen. Je ziet alle rotsen in vreemde vormen omhoogrijzen, en gecombineerd met de vissersbootjes die hierdoorheen varen, creëert dit een prachtig beeld. Je maakt een stop in een interessant vissersdorpje, en daarnaast kun je met de gids aan boord geweldige grutto’s spotten. Na het diner op de boot, kun je lekker gaan experimenteren met nachtvissen, voordat je je terug kan trekken in je comfortabele slaapcabine.

Na een ontbijtje met een fantastisch uitzicht, vaar je met een roeibootje door een lage grot, naar het hart van een van de eilanden. Hier kun je lekker ontspannen rondlopen en zwemmen, voordat je na een lekkere brunch weer langzaam terugvaart naar de haven. Vervolgens word je weer teruggebracht naar je hotel in Hanoi.

Facts & Weetjes

  • Sommige van de eilanden van Ha Long Bay zijn bewoond, andere zijn nauwelijks aangetast.
  • Je gids die je ophaalt in Hanoi, mag niet mee aan boord in de jonk.

Wil je ook cruisen door Ha Long Bay?

Wil je ook van het indrukwekkende zeegezicht genieten langs Ha Long Bay, lekker ontspannen aan boord van de jonk en eropuit gaan met een roeibootje? Boek dan bij asiaroundtrips.com, en wij integreren deze tocht in je rondreis op maat!