Sri Lanka - Walvissen spotten

Er is geen betere plaats om walvissen te spotten dan Sri Lanka. Prachtige kustplaatsen met helderblauw water en de grootste walvisachtige ter wereld: de blauwe vinvis. Maar daarnaast zijn er ook potvissen en gewone vinvissen te vinden, en er is zelfs een grote kans dat je ook nog dolfijnen gaat spotten! Stap aan boord van een van de schepen, en maak deze unieke ervaring zelf mee.

Walvissen spotten vanaf een schip

Aan boord van het schip kun je lekker ontspannen en van het zeelandschap genieten, terwijl een deskundig team je meer vertelt over het diverse leven in de zee. Je vaart langs de beste plaatsen waar je een goed zicht hebt op blauwe vinvissen, gewone vinvissen, potvissen en met een beetje geluk zelfs dolfijnen. Camera in de aanslag dus, en geniet van deze unieke ervaring!

Facts & Weetjes

  • De walvissen kunnen zowel aan de oostkust als aan de westkust van Sri Lanka worden gespot. De beste tijd voor de oostkust (vanuit Trincomalee) is van februari tot april; de beste tijd voor de westkust (vanuit Galle of Mirissa) is van december tot maart.
  • Het walvissen spotten gebeurt vanaf zeewaardige schepen, met een capaciteit van 20 tot 40 passagiers.
  • Wij werken met een maatschappij die de ‘international whale watching regulations’ respecteert, en dus de walvissen niet opjaagt of iets dergelijks.
  • De crew draagt bij aan wereldwijd wetenschappelijk research over walvissen, door belangrijke data te verzamelen en te delen.

Ga ook walvissen spotten

Een verzorgde boottrip van een paar uur, met 90% garantie dat je ook walvissen ziet, je kan het zo maar meemaken! Neem contact op met Asiaroundtrips.com en wij voegen deze bijzondere ervaring toe aan jouw eigen samengestelde rondreis door Azië.