Sri Lanka - Polonnaruwa

Een bijzondere plaats die niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat: Polonnaruwa. Deze stad wordt gezien als de tweede oude hoofdstad van Sri Lanka, van de 11e eeuw tot de 13e eeuw na Christus. Dit is na de periode van Anuradhapura. Stap op de fiets en breng een bezoekje aan de ruïnes van oude paleizen, tempels en stoepa’s.

Een dagtripje naar Polonnaruwa

Op de fiets ga je op je gemak naar de verschillende delen van Polonnaruwa, terwijl je je ogen kan uitkijken bij de restanten van imposante gebouwen. In Dalada Muwa vind je de meeste ruïnes, in het noorden kun je de verschillende monumenten zien, en in de koninklijke citadel kun je de overblijfselen van het koninklijk paleis bekijken, en de audiëntiehal. Je hebt zeker 2 uur nodig, maar neem vooral je tijd! Ook leuk is een bezoek aan het Archeologisch Museum, en vergeet niet het enorme beeld van de liggende Boeddha te bekijken, naast het pittoreske waterreservoir.

Facts & Weetjes

  • Heel Polonnaruwa staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO
  • Polonnaruwa ligt in de Culturele Driehoek van Sri Lanka, samen met Anuradhapura, Dambulla en Sigirya.
  • Rond Polonnaruwa kun je het wildlife van Sri Lanka ontdekken in een van de vele grote natuurreservaten.

Bezoek aan Polonnaruwa op maat

Het leuke van boeken bij Asiaroundtrips.com, is dat jij je eigen rondreis door Azië op maat kunt samenstellen. Heb je interesse in een dagje Polonnaruwa? Meld het ons, en wij voegen het toe aan jouw programma op maat!