Sri Lanka - Het olifantenweeshuis van Pinnawala

In Sri Lanka zijn veel olifanten in het wild te vinden. Deze olifanten moeten natuurlijk zelf voor hun eten zorgen, en dat doen ze vaak bij (rijst-)velden van lokale boeren. Deze zijn hier niet blij mee, en ze verjagen de olifanten met vuur en trommels. Hierdoor raken ze soms gescheiden van hun kudde. Het Pinnawala Olifantenweeshuis biedt hiervoor de oplossing. De verdwaalde dieren worden gevangen en naar het weeshuis gebracht, waar ze goed worden verzorgd. Wil je ook zien hoe dit eraan toe gaat? Trek dan een dagje van je rondreis uit voor deze bezienswaardigheid!

In het Olifantenweeshuis

Je bent al vroeg in het weeshuis voor de eerste bezienswaardigheid: om 8 uur ’s ochtends krijgen de babyolifantjes melk uit de fles. Vervolgens mogen ze vrij rondlopen over het grasland, schattig om te zien! Loop lekker rond en neem een kijkje bij de meer dan 100 olifanten in het weeshuis, ondertussen behorend tot drie generaties. Om 10 uur is het tijd voor een lekker kopje koffie op het terras hoog boven de rivier. Vanaf hier kun je zien hoe de hele kudde door een smalle straat naar de rivier geleid wordt om te gaan badderen. Dit is zeer spectaculair om te zien! Hierna kun je nog lekker rondlopen en tegen betaling kun je de olifanten aaien of zelf voederen.

Facts & Weetjes

  • Het Pinnawala Weeshuis is een van de grootste olifantenweeshuizen ter wereld.
  • Je mag de olifanten niet zomaar voeren of aanraken; eventueel kan dit tegen bijbetaling.
  • Naast het olifantenweeshuis vind je in Pinnawala nu ook een zoo met heel veel lokale soorten.

Ervaar het zelf

Je kunt het Pinnawala Olifantenweeshuis zelf bezoeken door contact op te nemen met Asiaroundtrips.com. Wij nemen dit leuke dagje uit op in je rondreis door Sri Lanka!