Sri Lanka - Het Nederlandse Fort van Galle

Krijg je een beetje heimwee in Sri Lanka en wil je wat van de Nederlandse cultuur tegenkomen? In het oude handelsplaatsje Galle, ten zuiden van Colombo, vind je een oud Nederlands fort. De bouw is oorspronkelijk begonnen door Portugezen, maar sinds 1640 is het in Nederlandse handen. Benieuwd? Voeg deze Werelderfgoedsite dan toe aan je reis naar Sri Lanka!

Een uitstapje naar het Fort van Galle

Eenmaal aangekomen bij het fort, kijk je je ogen al uit bij het zien van de hoge, vijfhoekige omwalling en de drie bastions. Binnen de muren keer je terug naar de koloniale tijd. In het fort zijn allerlei authentieke Nederlandse gebouwen te vinden uit de VOC-tijd, zoals een kerk en het huis van de Nederlandse gouverneur. Door de jaren heen is er weinig veranderd, en de gebouwen zijn in zeer goede staat gebleven. Je vindt er zelfs nog Nederlandse straatnaambordjes! Maar ook in het dagelijks leven wordt dit fort nog gebruikt. Na het rondkijken tussen de authentieke gebouwen en de indrukwekkende wandeling over de fortmuren, kun je een hapje eten in een van de restaurants, en overnachten in een hotel binnen het fort.

Facts & Weetjes

  • Galle is vanaf Colombo bereikbaar door een 4 uur lange rit met de auto langs de gewone weg, of 1 uur langs de Southern Expressway.
  • Galle was in de 14e eeuw voor Christus al bekend als belangrijke handelsplaats voor de beroemde SriLankaanse specerijen.
  • Het Fort van Galle staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Breng ook een bezoekje aan het Nederlandse Fort

Combineer je rondreis door Azië met een tripje naar het Fort van Galle, om de koloniale Nederlandse cultuur mee te maken in Sri Lanka. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Asiaroundtrips.com, en wij kunnen deze trip naar wens integreren in jouw eigen rondreis!