Sri Lanka - De theeplantages van Nuwara Eliya

De thee uit Sri Lanka staat bekend als een van de beste ter wereld. Bij een reis door Sri Lanka kan een bezoek aan de theeplantages dan ook niet ontbreken. Het stadje Nuwara Eliya ligt op 1500 meter hoogte in de Centrale Hooglanden. Neem de trein van Kandy naar Nuwara Eliya, en aanschouw het fantastische landschap!

Bezoek aan de theeplantages

In de trein kun je al veel van het landschap bewonderen, maar eenmaal uitgestapt kan een echt bezoek aan de theeplantages natuurlijk niet ontbreken. Met de tuk tuk rijd je binnen tien minuten naar een theefabriek, waar je een rondleiding krijgt door alle processen die plaatsvinden tijdens de productie van thee. Achteraf krijg je een lekker kopje thee! In het stadje zelf kun je mooie gebouwen vinden in koloniale stijl, zoals het stijlvolle Grand Hotel. Drink hier ook zeker een kop thee: 4 uur is theetijd!

Facts & Weetjes

  • Door het koelere bergklimaat hebben de theeplantages rond Nuwara Eliya veel succes, maar hierdoor was de plek ook het favoriete vakantieoord van Engelse kolonialen. Dit is terug te zien in de gebouwen, de golfbaan en de paardenrenbaan.
  • Veel toeristen overnachten in de Engelse villa, maar dit is redelijk prijzig in vergelijking met wat je gewend bent in Sri Lanka.
  • De treinreizen zijn erg populair: zorg daarom dat je ruim van tevoren een ticket hebt!

Bezoek de theeplantages

Wil je ook zien hoe de theeplantages in Sri Lanka eruitzien, en genieten van een kopje van de beste thee ter wereld? Bij Asiaroundtrips.com zetten we het voor je in je rondreis door Zuidoost-Azië. Vertel ons wat jij van je reis verlangt, en wij regelen het!