Sri Lanka - De Gouden Tempel in Dambulla

Interesse in een cultureel uitstapje waarbij je veel leert over het leven van Boeddha? In het centraal gelegen stadje Dambulla krijg je hier een prachtige kans toe. Bovenop een heuvel staat een tempelcomplex, met een prachtige oude tempel en vijf verschillende grotten waar van alles te zien is. Enorm bijzonder, dus ben je een beetje cultureel ingesteld? Dan kan een tripje naar Dambulla niet ontbreken aan je reis naar Sri Lanka!

Een bezoek aan de Tempel

Aan de voet van de heuvel vind je een modern complex, waar onder andere een 15 meter hoog beeld te zien is van de zittende Boeddha. Dit is al mooi om te zien, maar het wordt nog beter. Na de beklimming van de 160 meter hoge heuvel, kom je bij het oude complex. Hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, inclusief de Sigiriya. Maar het hoogtepunt is natuurlijk de Gouden Tempel, met een toegangspoort tot vijf afzonderlijke grotten. In deze grotten kun je de 153 Boeddhabeelden bewonderen, en meer leren over het leven van Boeddha door middel van de zeer kleurrijke wandschilderingen, stoepa’s en houten schrijnen. Enorm indrukwekkend om te ontdekken, en elke grot is zeker de moeite waard!

Facts & Weetjes

  • Let bij de beklimming van de heuvel op stelende aapjes.
  • Bij het bezoeken van het complex moet je je schoenen uitdoen en zorgen dat je benen en schouders bedekt zijn.
  • Uit respect voor Boeddha en aanhangers is het in gans Sri Lanka verboden om foto’s te laten maken of selfies te nemen met je rug naar een Boeddhabeeld gekeerd.
  • Het tempelcomplex staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Boek jouw eigen trip naar de Gouden Tempel van Dambulla

Bij Asiaroundtrips.com stellen wij je rondreis door Sri Lanka voor je samen zoals jij dat graag wilt. Wil je de Gouden Tempel van Dambulla graag verkennen? Geen probleem, wij voegen het toe aan je reis!