Sri Lanka - Anuradhapura

Ontdek deze authentieke stad zelf: Anuradhapura was van de 4e eeuw voor Christus tot de 11e eeuw na Christus de hoofdstad van Sri Lanka. In de stad zelf zijn vele paleizen, tempels en parken te vinden, maar ook Boeddhistische kloosters en stoepa’s. Er is enorm veel te zien, dus trek zeker een hele dag uit om deze prachtige Werelderfgoedsite te ontdekken!

Dagtrip naar Anuradhapura

Rond de stad zie je al direct de indrukwekkende stoepa’s: dit zijn de hoogste ter wereld! Maar ook binnen in de stad is veel te zien. Leer meer over de rijkelijke cultuur en geschiedenis rond het Boeddhisme, door bijvoorbeeld de grote kloosters te bezoeken, of het Archeologisch museum. Maar wat je echt gezien moet hebben, is de Bodi Tree Tempel. De Bodi boom is gegroeid uit een stekje van de originele Bodi Tree, waar Boeddha in Zuid-Indië zijn Verlichting bereikte, en het is daarmee een van de oudste bomen ter wereld. Jaarlijks wordt deze indrukwekkende boom door duizenden Boeddhistische pelgrims bezocht. Met de vele tempels, paleizen en parken kijk je in Anuradhapura je ogen uit.

Facts & Weetjes

  • De hele stad Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO
  • Veel tempels worden hedendaags nog gebruikt. Trek dus kleding aan die je benen en schouders bedekken.
  • De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar, waardoor je een heerlijke culturele wandeling kunt maken. Je kunt echter ook de tuktuk nemen voor de langere afstanden.

Bezoek Anuradhapura met Asiaroundtrips.com

Ben je nieuwsgierig geworden naar het werelderfgoed Anuradhapura, en wil je dit met eigen ogen bekijken? Neem contact op met Asiaroundtrips.com, en wij integreren het in je rondreis à la carte: op maat!