Indonesië - Zonsopgang aan de Bromo vulkaan

Ben je wel eens op een vulkaan geweest? En heb je daar een prachtige zonsopgang meegemaakt? Nu is je kans! Aan de Bromo op Java, Indonesië kun je dit zelf ervaren, vanaf een van de uitzichtpunten. Je persoonlijke gids weet plekken te vinden waar het niet zo druk is, zodat je perfect van de sfeer kunt genieten. Dat is nog eens goed wakker worden!

Zonsopgang tussen de vulkanen: Ervaar het zelf

Stel je voor: Het is half 6 ’s ochtends en je staat aan de Bromo vulkaan, met uitzicht op allerlei andere vulkanen. Rond deze tijd begint de zon langzaam vanachter de andere vulkanen tevoorschijn te komen. Het uitzicht is prachtig, en naarmate de zon verder opkomt, zie je nog veel meer vulkanen verschijnen en wordt het uitzicht nog veel mooier. Wanneer de mist wegtrekt, kun je zelfs een tempel zien verschijnen, temidden van de Sea of Sands. Nadat de zon is opgekomen en je de omgeving uitgebreid hebt kunnen bewonderen, is het tijd om de Bromo te gaan beklimmen. Met de jeep omhoog, en het laatste stuk ofwel op de rug van een paard, ofwel te voet. Bij het wandelen door de kraterrand voel je de mystieke sfeer om je heen, door de mist die in de krater hangt en het geborrel dat je uit de vulkaan kunt horen komen. En dit is nog niet alles: de tocht gaat nog verder richting de Savannah. In plaats van een grijze zandvlakte, kun je nu de prachtige groene natuur bewonderen. Een dag om niet te vergeten!

Facts & Weetjes

  • Deze dag begint al vroeg: om de zon op te zien komen moet je om 3 uur ’s ochtends opstaan. Bij de vulkaan is het om deze tijd koud, dus het is handig om je hier goed op te kleden. Denk bijvoorbeeld aan een fleecevest, joggingbroek, muts, handschoenen, et cetera.
  • De vulkaan is te bereiken per jeep, het laatste stuk van de beklimming wordt te voet afgelegd.
  • Asia Roundtrips regelt dat je per jeep wordt opgepikt bij je accommodatie door je persoonlijke gids; na afloop wordt je weer teruggebracht.

Zelf meemaken?

Wil jij deze zonsopgang en prachtige wandeling over de vulkaan zelf meemaken? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op, en wij integreren de zonsopgang aan de Bromo in jouw eigen rondreis op maat.