Indonesië - Snorkelen rond het eiland Menjangan

Een trektocht door het beschermde National Park van Bali, een boottocht over kraakhelder water en vervolgens een middagje snorkelen in de prachtige koraalriffen rondom het eiland Menjangan. Dit is een unieke ervaring, die je niet snel meer zal vergeten.

Ervaring

Heerlijk, een dag op avontuur! De gids wacht je op bij het Bali National Park, een beschermd gebied met prachtige natuur. Na een adembenemende wandeling van ongeveer 2 uur door het nationale park, bereik je de kust waar de boten al klaarliggen. Hiermee vaar je naar de prachtige koraalriffen rondom het onbewoonde Menjangan eiland. Het water is kraakhelder, waardoor het koraal en allerlei andere bijzondere flora en fauna goed te zien zijn.  De gids weet alles over het uitgebreide onderwaterleven, en kan u de mooiste plekjes met unieke vissen laten zien. Met een beetje geluk kun je zelfs zeeschildpadden spotten!
Of je nu een beginnende of ervaren snorkelaar bent; de gids maakt je wegwijs in de technieken, waarna je het onderwaterleven met eigen ogen van heel dichtbij kunt gaan bekijken. Een unieke ervaring!

Facts & Weetjes

  • Menjangan is een van de betere, zo niet beste plaats om te snorkelen op Bali.
  • De plaats is per boot te bereiken, ongeveer 25 kilometer vanaf Pemuteran.
  • Per boot kunnen maximaal 8 personen mee.
  • Doordat het een eind van het toeristische Zuid-Bali af ligt, zal je weinig toeristen tegenkomen.
  • Beginnende en onervaren snorkelaars kunnen het best in het noorden snorkelen, omdat hier weinig golven zijn. Gevorderden kunnen beter naar het oostelijk deel van het eiland gaan.
  • Menjangan is ook een prachtige duikbestemming.

Ook snorkelen? Neem contact op!

Wil je de koraalriffen rond Menjangan met eigen ogen zien? Dat kan! Contacteer Asiaroundtrips.com, en wij maken je reis naar Indonesië op maat. Voor deze trip regelen wij de toegang tot het National Park, het gebruik van flippers en snorkelmateriaal, de boot en bestuurder, snorkelgids en een lunchpakket.