Indonesië - Het tempelcomplex van Prambanan

Het werelderfgoed Prambanan is het grootste Hindoeïstische tempelcomplex van Indonesië, gelegen bij Yogyakarta. Bijzonder is dat de tempels rond 850 na Christus zijn gebouwd, maar na de bouw werden ze verlaten en zijn ze in verval geraakt. Pas rond het jaar 1900 zijn deze tempels herontdekt. Loop zelf eens rond bij dit indrukwekkende tempelcomplex, en maak kennis met de rijkelijke geschiedenis van Prambanan!

De tour naar Prambanan tempels

Vanaf het dorpje Prambanan leidt de gids je naar de Prambanan tempels. Hier krijg je uitleg over de rijke geschiedenis van Prambanan en het Hindoeïsme, en vervolgens kun je zelf rondlopen om deze prachtige bouwwerken te bewonderen. Je kunt de drie hoofdtempels gemakkelijk onderscheiden: deze grote bouwwerken zijn allemaal gewijd aan een gekende Hindoe: Shiva, Bhrama en Visnu. Daaromheen zijn drie kleinere tempels te vinden, gewijd aan hun rijdieren: Nandi, Garuda en Hamsa. Zo reed Shiva bijvoorbeeld op een stier. Deze kleinere tempels worden de Vahana tempels genoemd. Het tempelcomplex in zijn geheel is zeker bijzonder om doorheen te wandelen. Na de tour kun je ervoor kiezen om de omgeving verder te verkennen, of om terug te keren naar de accommodatie. 

Facts & Weetjes

  • Dit Hindoeïstische tempelcomplex is gebouwd rond dezelfde tijd als het Boeddhistische tempelcomplex Borubodur, en de twee liggen op nog geen 50 kilometer van elkaar verwijderd!
  • Nadat het tempelcomplex in het begin van de 20e eeuw werd herontdekt, is het in 1991 uitgeroepen tot Unesco Cultureel Werelderfgoed.
  • In de buurt van Prambanan zijn nog meer, minder bezochte tempels. Na een bezoek aan het tempelcomplex kun je nog meer authentieke Javaanse tempelarchitectuur bekijken, tussen de rijstvelden en dorpjes.

Breng een bezoek aan de Prambanan tempels

Wil je ook een kijkje nemen bij dit indrukwekkende tempelcomplex? Vraag bij Asiaroundtrips.com naar de mogelijkheden, en wij voegen het toe aan uw rondreis op maat.