fietsen op Bali

Indonesië - Fietsen van Mount Batur naar Ubud

Ontsnap aan de toeristische drukte van de stad en snuif de magie van de prachtige natuur van Bali op. Tijdens deze fietstocht van zo’n 25 kilometer leer je het “echte” Bali kennen, terwijl je tussendoor ook nog eens veel leert over de historische achtergronden van de Balinese cultuur. Deze tocht is geschikt voor jong en oud.

Een culturele ervaring

’s Ochtends na het ontbijt word je opgepikt bij je hotel, om het land per fiets te gaan verkennen. Je wordt eerst naar het Kintamani restaurant gebracht, waar je nog een klein hapje kunt eten terwijl je alvast geniet van het indrukwekkende uitzicht op de Batur vulkaan en het gelijknamige meer. Vervolgens gaan we beginnen met de fietstocht. Met de mountainbike ga je vooral bergafwaarts, met weinig ander verkeer. Onderweg naar Ubud maak je kennis met het dagelijks leven van de plaatselijke bevolking, en kun je het adembenemende landschap in je opnemen. Van bossen tot authentieke dorpjes, van schitterende panorama’s tot rijstvelden.
Tussendoor worden regelmatig stops gemaakt. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het leven van de bewoners buiten toeristische gebieden in een echt Balinees huis, of leer hoe het leven van een rijstboer eruit ziet op één van de vele rijstvelden. Na de tocht nemen we je mee voor een lekkere lunch in een restaurant. Hierna komt er nog één stop: bij een kruiden- en plantentuin krijg je een interessante uitleg over de gewassen en de productie van Luwak koffie. Als extraatje krijg je ook nog een miniproeverij met koffie en thee. Bij terugkeer bij het hotel, kun je heerlijk van de ervaring nagenieten en ontspannen.

Facts & Weetjes

·         De tocht is 24 kilometer lang, en duurt ongeveer 2 uur

·         De tocht is voornamelijk bergafwaarts, en onderweg worden regelmatig stops gemaakt

·         De Mt. Batur is een actieve vulkaan, wat de ervaring extra spannend maakt

·         Je wordt ’s ochtends bij je accommodatie opgehaald met de auto, en ’s middags teruggebracht

·         Het pakket van Asian roundtrips bevat het ontbijt, het gebruik van de fiets, fietshelm, de gids en de lunch in het restaurant.

Zelf meemaken?

Lijkt het jou wat om het echte Bali per fiets te ontdekken, en daarbij nog wat bij te leren over de cultuur? Dat is nu mogelijk bij Asian roundtrips. Meld het ons, en wij integreren het in je rondreis op maat!