Indonesië - Expeditie naar de top van de Rinjani

De Mount Rinjani, in het Indonesisch Gunung Rinjani, is een actieve vulkaan op het eiland Lombok. Het is een van de hoogste vulkanen van Indonesië, en de beklimming hiervan is dus een hele uitdaging. Heb je een goede conditie en wil je dit meerdaagse avontuur aangaan? Boek bij Asiaroundtrips.com!

Voorbeeld van een expeditie

Het avontuur begint al vroeg. Om 6 uur ’s ochtends verlaat je al het hotel, en met de bagage vertrek je in de richting van Sembalun Lawang, een dorpje ten oosten van Lombok. Dit is het beginpunt van de klim. De tocht gaat langs een bijzonder huis op pijlers in Tengenean, en een lekkere lunch bij het Pade Balong meer. Hoe hoger je komt, hoe meer je van het adembenemende uitzicht kunt genieten. Wanneer je 2900 meter boven zeeniveau bent, worden de tenten opgezet en kun je je klaarmaken voor de nacht. Deze zal niet al te lang duren, want om 2 uur ’s nachts ben je al weer op de been om naar de top van de vulkaan te klimmen – om de geweldige zonsopgang vanaf hier mee te maken. Dit is een unieke ervaring. Vervolgens begin je aan de tocht naar beneden, waarna de tenten worden opgezet bij de rand van een meer. Hier kun je lekker ontspannen bij de hot springs, of een leuk plekje zoeken om te gaan vissen. Op de laatste dag ga je nog één keer omhoog naar de rand, voordat de tocht bergafwaarts ingezet wordt. Bij terugkomst staat er een auto voor je klaar die je terugbrengt naar het hotel, waar je kunt nagenieten van de ervaring.

Facts & Weetjes

  • Mount Rinjani is 3.726 meter hoog, en daarmee de op 1 na hoogste vulkaan van Indonesië
  • Het is een heilige vulkaan voor de Hindoes en de Sasaks (lokale bevolking van Lombok), die de berg regelmatig als pelgrimstocht beklimmen.
  • Omdat je drie dagen onderweg bent, moet het kampeermateriaal ook mee naar boven genomen worden. Er zijn dragers aanwezig die dit voor je doen.
  • In het nationale park kun je je alleen te voet verplaatsen.

Ook op expeditie?

Ben je in goede fysieke conditie en zie jij deze uitdagende tocht wel zitten? Dan kan Asiaroundtrips.com regelen dat jij dit ook meemaakt. Transport van en naar je accommodatie, de huur van het kampeermateriaal, de maaltijden en water en de gidsen en dragers zijn bij ons pakket inbegrepen.