Indonesië - De Komodo Dragon

Komodovaranen worden niet voor niets “de laatste dinosauriers op aarde” genoemd. Met hun lengte van tot wel 3 meter en een gewicht van zo’n 130 kg zijn deze dieren de zwaarste hagedissen op aarde. Ze zijn te vinden in het National Park Komodo, dat bestaat uit drie grote eilanden – Komodo, Rinca en Padar – en een aantal kleinere. Deze eilandengroep ligt tussen Bali en Flores. Onder begeleiding van een parkranger kun je het eiland Rinca te voet verkennen, en deze indrukwekkende dieren met eigen ogen zien.

De wandeling op Rinca

Met de boot vaar je richting Rinca, wat al een ervaring op zich is. Je hebt uitzicht over de blauwe zee en de prachtige eilanden, terwijl je de frisse zeelucht kan inademen. Op het eiland kun je lekker ontsnappen aan de toeristische drukte van de steden, door onder begeleiding van een parkranger een wandeling te maken door de natuur. Afhankelijk van je conditie en waar je zin in hebt, kun je kiezen tussen een korte, medium of lange wandeling. Hier kun je de Komodovaranen met eigen ogen spotten, heel bijzonder! Daarnaast zijn er nog meer dieren te vinden in de jungle: apen, herten en unieke vogelsoorten.

Facts & Weetjes

  • Op de eilandengroep is een populatie van 3000 tot 5000 Komodovaranen aanwezig. Door natuurlijke rampen, aantasting van het leefgebied en stroperij zijn de varanen echter een bedreigde diersoort geworden.
  • Een dier dat ontsnapt aan de Komodovaraan heeft geluk: deze carnivoren doden hun prooi met een giftige beet. Ze eten vrijwel alle dieren die ze te pakken kunnen krijgen.
  • De Komodovaranen zijn het meest actief tussen 6-10 uur ’s ochtends en 2-5 uur ’s middags. Rond deze tijden kun je dus het best een wandeling maken op Rinca.

Zelf Komodovaranen spotten?

Wil jij ook een wandeling maken op Rinca, om de bijzondere Komodovaranen met eigen ogen te zien? Neem dan contact op met Asiaroundtrips.com, en wij integreren deze trip in jouw rondreis door Zuidoost Azie op maat.