Indonesië - Bezoek aan de Borobudur tempel

Een werelderfgoed midden in de jungleachtige omgeving, aan de voet van de meest actieve vulkaan van Indonesië. De Borobudur is een tempel die niet kan ontbreken aan je reis naar Java. Maak eens een rustige fietstocht, om de prachtige omgeving goed in je op te kunnen nemen!

Ervaring

Er is veel te zien rond deze indrukwekkende Boeddhistische tempel. Bij een reis naar Borobudur kom je terecht in de groene, jungleachtige omgeving aan de voet van de Merapi vulkaan. Dit is al een ervaring op zich, want hier kun je de meest actieve vulkaan van Indonesië van dichtbij bekijken. Met een mountainbike kun je genieten van een rustige fietstocht rond de tempel zelf, langs de vele groene rijstvelden en door de authentieke dorpjes van Java. Na de prachtige omgeving in je opgenomen te hebben, kun je de Borobudur tempel zelf gaan bekijken. Deze is gigantisch: 123 bij 123 meter, met maar liefst negen etages. Extra bijzonder is dat deze tempel in de periode 750-850 al is gebouwd. Ervaar dit indrukwekkende, eeuwenoude werelderfgoed zelf!

Facts & Weetjes

  • De Borobudur is in de periode 750-850 gebouwd als grote stoepa.
  • De afmetingen van de stoepa zijn 123 bij 123 meter, met negen etages. De onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie rond. Deze etages vertegenwoordigen de boeddhistische kosmos: de grote stoepa aan de bovenkant staat voor het Nirwana, de kleine stoepa’s staan voor de weg die een boeddhist moet afleggen om in het Nirwana te worden opgenomen.
  • De tempel heeft eeuwenlang bedolven gelegen onder de as van de Merapi vulkaan en de overwoekering van de jungle, en is pas in 1814 herontdekt.
  • De Borobudur is in 1991 door Unesco benoemd tot cultureel erfgoed. 

Zelf meemaken?

Wil jij deze tempel van dichtbij bekijken, of per fiets rustig een kijkje nemen in de prachtige natuur eromheen? Neem dan contact op met Asiaroundtrips.com. Wij regelen voor jou een reis naar Borobudur, en integreren deze in jouw eigen rondreis op maat.