Indonesië - Avontuur met olifanten op Sumatra

Een tocht door de jungle is al een ervaring op zich. Maar stel je voor dat je deze tocht ook nog eens op de rug van een olifant maakt! Lekker hobbelend door de natuur van Tankahan, een dorpje ten westen van Medan, kun je de omgeving goed in je opnemen. Interesse? Lees verder!

Ervaring

Je wordt wakker in een van de guesthouses aan de oever van de rivier in Tangkahan, gebouwd in een stijlvolle jungle setting. Na het ontbijt begin je aan een mooie trekking door het Gunung National Park, onder begeleiding van een gids. Deze gids vertelt onderweg van alles over de verschillende planten en dieren die je tegenkomt. ’s Middags wandel je naar het startpunt van de olifantentocht. Hier staat de Mahout (olifantenverzorger) al klaar om de olifanten te wassen, en jij mag hem hierbij helpen! Na deze ervaring mag je de olifant zelf berijden. Vanaf de rug van een van deze kolossen kun je genieten van het uitzicht over de rivier en door de indrukwekkende jungle. Vervolgens word je teruggebracht naar de accommodatie, waar je lekker kunt gaan nagenieten van deze unieke ervaring.

Facts & Weetjes

  • Op veel plaatsen in Azië kun je olifanten in het wild tegenkomen. Helaas neemt de mens steeds meer ruimte in voor landbouwactiviteiten, waardoor de leefruimte van de olifanten steeds kleiner wordt. Omdat ze toch aan hun 200 kg voedsel per dag moeten komen, is het een oplossing om de dieren in parken onder te brengen, waar ze worden verzorgd op kosten van de toeristen die de olifanten willen bekijken. Op veel plaatsen in Azië worden de olifanten echter gevangengehouden en slecht verzorgd, soms zelfs tot de dood.
  • In Tangkahan hoef je je geen zorgen te maken over de leefomstandigheden van de olifanten: in dit dorpje worden ze goed verzorgd.
  • De wegen naar Tangkahan zijn de slechtste wegen van heel Indonesië. Ook van de accommodatie hoef je geen vijfsterrenhotel te verwachten.

Zelf meemaken?

Wil jij ook een tocht door de jungle maken en een rit maken op de rug van een olifant? Bij Asiaroundtrips.com maken wij je rondreis door Indonesië zoals jij die verlangt, en hieraan kunnen wij ook de trip naar Sumatra toevoegen. Wij hebben deze locatie speciaal geselecteerd omdat de olifanten hier goed verzorgd worden en een fijn leven hebben. Wanneer je bij ons boekt, regelen wij voor je een verblijf in de Mega Inn.